Ezért nem szabad a nyakadra fújni a parfümöt

2023. április 19.

hova fújd a parfümöt

Úgy voltál eddig, hogy mindig a nyakadra fújtad a parfümödet? Na, mostantól ezen biztos változtatni fogsz!

Bár a legtöbb csaj a nyakára fújja a parfümöt, ez nem a legjobb ötlet a szakik szerint, mert ezzel egy elég nagy veszélynek teszed ki magadat ezzel a kis mozdulattal.

HOVA FÚJJÁK A LEGTÖBBEN?

A mondás szerint oda kell fújni, ahol pusziért vágynánk! Hát, nem egészen, de van benne valami. Mivel a testmelegtől aktivizálódnak az illatok, érdemes olyan helyekre fújni, ahol a pulzuspontok is vannak:

  • a füled mögé
  • a nyakadra
  • a fejed tetejére (nem is gondolnád, mennyit illatozik itt)
  • a csuklódra
  • a dekoltázsodra
  • a térded hajlatába (ezt mindenki meglepődik, és szinte senki sem használja ki ezt a lehetőséget, pedig zseniális hely, mert a fizika törvényeit kihasználjuk. A meleg, illatos levegő ugyanis felfelé áramlik, így egész nap egy kellemes illatfelhőben leszünk, ami egyáltalán nem lesz túl erős vagy émelyítő.)
parfüm, hova fújd

A PARFÜMNEK MÁSHOL VAN A HELYE

Akár a fás, virágos, gyümölcsös vagy citrusos illatok a favoritok, a parfüm nagyon sokat dobhat az összképen, hogy jobban érezd magad, és klasszabban nézz ki. A finom illat mellett a parfüm segít, hogy megmutasd a valódi személyiséged, kitűnj a tömegből és felfigyeljenek rád. Hogy az emberek ne keverjenek össze senkivel.

A legtöbb csajnak elképzelhetetlen, hogy úgy hagyják el az otthonukat, hogy ne fújjanak magukra parfümöt. De hányan használják helyesen? Biztos, hogy te jó helyre fújod? Elég valószínű, hogy nem! Hanna Collingwood English elmagyarázza, miért.

NA DE AKKOR HOVA FÚJD?

Hanna Collingwood, angol parfümőr elárulta, mi az a durva hiba, amit sokan elkövetnek a parfümözés során. Mint kiderült, a legtöbb nő rossz helyre fújja az illatot. Sokan a nyakukra és a dekoltázsukra fújják a parfümöt, de Hanna szerint jobb, ha ezt a szokást abbahagyjuk.

A parfümök összetevői ugyanis érzékennyé tehetik a bőrödet a fényre, ami komoly problémákhoz vezethet. Nagyobb az esély a napégésre és a bőr hiperpigmentációjára. Ezek a területek sokkal veszélyeztetettebbek az UV-sugarak miatt. De ne aggódj, máris itt a megoldás. Hanna szerint a legjobb, ha a nyakad hátsó részére fújod a parfümöt, vagy a hajvonalhoz. Így nemcsak óvod magad a naptól, de tartósabb is lesz a hatása.

Ajánló