Így változtasd meg a szemed színét 

2023. augusztus 29.

szem szín változtatása

Egyáltalán: miért akarja valaki megváltoztatni?

Nem is gondolnánk, hány ember szeretne más szemszínnel élni. Elméletileg lehetséges a dolog: A healthypanda.net szerint vannak olyan ételek, amiket elfogyasztva 60 nap után akár változhat is a szemünk színe.  A Healthypanda „neves kutatókra” hivatkozva most az alábbi szemszínváltoztató étellistát tette közzé, mely két hónap alatt tuti változást hoz:

10. Medveszőlő-tea
9. Méz
8. Spenót
7. Hal
6. Kamillatea
5. Olívaolaj
4. Hagyma
3. Dió
2. Húsok
1. Gyömbér
 

Milyen „kár”, hogy az egész óriási baromság

Ehetjük ezt a sok mindent rogyásig, de attól még tény marad: a szemszín a szem szivárványhártyájának látható színe, melyet a gének határoznak meg. Hat szemszíntípus van: kék, barna, zöld, szürke, arany, albínó. Ha egy hatvan napos diétával meg lehetne változtatni a szemszínünket, akkor nem lenne szükség a mutációra. Egy 2008-as kutatás szerint a kék szem pontosan ennek az eredménye – a dolog 6-10 ezer évvel ezelőtt ment végbe. A kék szem előfordulása Európában, illetve és Amerika, Kanada és Ausztrália európai eredetű lakosságában a legnagyobb. Skandináviában 80%, Nagy-Britanniában 50% feletti ez az arány. A kék szem foltokban megtalálható Észak-Afrikában, Irán és Pakisztán és Kasmír területén is.

És  melyik a leggyakoribb szemszín?

A barna szeműeknél az íriszben meglehetősen sok a melanin, ez okozza a sötétségét. A világ népességének legnagyobb százaléka barna szemű, sőt néhány területen ez az egyetlen árnyalat. A barna szem Skandináviában a legritkább, Ázsiában és Afrikában a leggyakoribb. Világosabb, mézbarna szemű az európaiak és a közel-keletiek nagy része.

Mutatjuk milyen felmenőkkel kell rendelkezni, hogy a számodra megfelelő színt kapd meg a genetikai csomagodba:

Vagyis a szülők szemének a színe befolyásolja, hogy milyen színű lesz a baba szeme.

Ha valami könnyebb módszerre vágysz

Egyszerű, fájdalommentes és még kontaktlencse sem kell hozzá. Viszont, hogy használni tudd a következő szemszínező programot, le kell ülnöd a géped elé. Ezen a linken elérhető az alkalmazás, ahová egy olyan fotót kell magadról feltölteni, amin egyenesen előre nézel. Ha megvagy, nagyítsd fel a képet, válaszd ki a jobb és bal szemed, majd jöhet is a varázslat. 

Választhatunk sablonokból de mi is kikeverhetjük az ideális színt, a „Done” gomb segítségével pedig befejezhetjük a szerkesztést. A végeredményt le tudod tölteni, de meg is oszthatod, akár egyenesen a Facebookra is. 

Ajánló

Mikor derül ki a baba szemszíne?

Mikor derül ki a baba szemszíne?

Mikor tudhatjuk meg, milyen színű a gyermekünk szeme? A szülők szemszíne alapján lehet saccolni, de a végső szemszín mégis nagy izgalmakat hoz...

bővebben